Dagpenge satser 2022

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Dagpenge satser 2022

Dagpenge satserne 2022 er vigtigt for dig hvis du bliver ledig.
Hurtig definition af en A-kasse: En a-kasse er en forening, hvor medlemmerne forsikrer sig selv og hinanden mod arbejdsløshed. A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, og a-kasserne opkræver et månedligt kontingent fra alle sine medlemmer.

Når man har været medlem af en a-kasse i et stykke tid – og hvis man opfylder en række andre kriterier – kan man søge om dagpenge, hvis man bliver ledig.

Reglerne er de samme i alle danske a-kasser, og a-kassen er egentlig blot en administrator og forvalter af reglerne som er fastsat af staten.

A-kassen står for at udbetale dagpenge, når man har søgt om dem, og når man opfylder de til enhver tid gældende kriterier for at få dem.

Størrelsen af dagpengene er ens i alle a-kasser, og Dagpenge satser er fastsat centralt fra staten.
Finansieringen af dagpengene er delt mellem medlemmernes kontingent og statens bidrag. Se Dagpenge satser 2022 i nedenstående tabel.

Hvad kan du få hvis du bliver ledig i 2022? Se de aktuelle satser her.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Hvornår kan jeg få dagpenge?

Du skal opfylde flere kriterier for at kunne få dagpenge. Først og fremmest skal du være medlem af en a-kasse. Der gælder særlige regler for nyuddannede, men for alle andre gælder, det at du mindst skal have været medlem i et år.
Dertil er der et indkomstkrav. Du skal set over en periode på 3 år have tjent et vist beløb (der reguleres hvert år). Der er ligeledes nogle begrænsninger på, hvor meget indtægt du kan få regnet med pr. måned. Du kan eksempelvis ikke nøjes med at tjene et stort beløb i 3 måneder og forvente at være fuldt berettiget, selvom beløbet opfylder indkomstkravet. Der er mange flere krav, blandt andet at du skal være aktivt jobsøgende og tilmeldt jobcentret fra den første ledighedsdag.

Seneste artikler